Energiecontract met duurzame energie via energiehunter.nl

Energiecontract met duurzame energie via energiehunter.nl

Zonne-energie is al een heel oude vorm van groene energie. De toepassingen welke wij nu kennen worden nog niet zo lang gebruikt . Sinds het ontstaan van onze planeet doen planten doen dat echter wel. De planten gebruiken de zon samen met koolstofdioxide en hun bladgroenkorrels en zo zetten ze koolstof om in zuurstof en dit is ook zonne-energie. Zon is een vorm van duurzame energie (net als wind, water en biomassa).


Een duurzaam energiecontract afsluiten

Wij hopen dat u hier vindt naar wat u op zoek bent. Wanneer dat niet het geval is kunt u altijd contact met ons opnemen of een website bezoeken van een van onze collega’s die u kunt vinden bij de bedrijven. Buiten het feit dat zonne-energie zeer milieuvriendelijk is ,is het ook nog eens een gratis energiebron en naar mijn weten de enige waar nog geen belasting en accijns op rust! De zon is van ons allemaal en laten we ervan genieten. Wilt u direct een nieuw energiecontract afsluiten? Bezoek dan energiehunter.nl voor meer informatie.

De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van een aantal factoren:

Opwaartse hellingshoek van invallend zonlicht; een zonnepaneel op de noorderbreedte van Vlaanderen en Nederland levert de hoogste opbrengst wanneer het een hellingshoek van 35° (tot 36°) heeft. Bij hellingshoeken tussen 20° en 60° is de jaaropbrengst slechts 5 % lager.

  • Zijwaartse hoek: optimaal wanneer het paneel stationair gericht is op 5° ten westen van het zuiden. Bij oriëntaties tussen zuidoost en zuidwest is er slechts 5% verlies op jaarbasis. Met een meedraaiend paneel, wanneer het zonlicht er loodrecht op blijft vallen, stijgt uiteraard de productie.
  • Oppervlak (lengte maal breedte). Maar ook hoe de panelen aan elkaar zijn bevestigd (parallel of serieel).
  • Rendement; het percentage van de energie in het op het zonnepaneel vallende zonlicht dat wordt omgezet in elektriciteit. Verschillende typen zonnecellen hebben een verschillend rendement. Door onderzoek en ontwikkeling stijgen de rendementen nog voortdurend.
  • Het achterliggende systeem; bij een autonoom systeem speelt de grootte van het opslagsysteem een belangrijke rol. Wanneer dit vol is kan er namelijk geen energie meer bij. Het paneel werkt dan voor niks.
  • Zoninstraling; de hoeveelheid opvallend zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst. Ook als het bewolkt is, werkt een zonnecel. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen – de rest van de stralen verspreiden ze – en in gebieden dicht bij de evenaar is de opbrengst hoger dan in meer gematigde gebieden. Aan de Franse Rivièra, waar veel minder bewolking is, levert de zon toch slechts 1,5 keer zoveel energie als in Nederland en België
  • Om het vermogen van zonnepanelen te kunnen vergelijken zijn er standaardcondities opgesteld : een instraling van 1000 Watt/m2, waarvan het spectrum overeenkomt met het spectrum van zonlicht bij een luchtmassa van 1,5 en een celtemperatuur van 25 °C. Het maximale elektrische vermogen van een zonnepaneel onder deze condities wordt het piekvermogen genoemd en wordt geschreven als Wp (Wattpiek).
Reacties zijn gesloten.